Asunnonosto-vuokraus

Asunnonvuokraus ja osto asioissa palvelu maksua vastaan autamme jäseniä. Meillä on yhteistyökumppani rakennusyhtiö sekä meidän jäsen Filiz İnşaat Kuşadasıssa.

Kuşadasıssa ja lähiympäristössä toimiva (omistaja on yhdistyksen jäsen) rakennusyhtiö Filiz İnşaat on halukas tarjoamaan asuntotuotantoaan suomalaisille. Jos olet kiinnostunut ota meihin yhteyttä niin voimme auttaa esittelyn järjestämisessä. Puhumme suomea ja turkkia. Minä ja vaimoni Helena asumme Kuşadasıssa.  Ota yhteyttä meihin.

Sunexpress lentää suoraan Helsingistä Izmiriin. Matka moottoritietä Izmiristä Kuşadasıin on 80 km. Voin myös järjestää edullisen hotellin ja kuljetuksen Izmirin kentältä Kuşadasıin.

Hyvä tietää!

Sinä, joka mietit vuokrata asunnon Turkissa joko pitkäaikaisesti tai lyhytaikaisesti, kannattaa vuokrasopimukseen sisällyttää kohta, että asunto on vakuutettu asunnon omistajan toimesta!- Ja myös tarkistaa onko vakuutus todella otettu. Vuokralainen voi vakuuttaa vain huonekalunsa mutta ei seiniä tai jos tulee vesivahinko ja vedet valuvat alakertaan. Asunnoissa pitää olla ainakin maanjäristysvakuutus eli Dask. Sitä kysytään myös tehdessä vesi ja sähkösopimusta.

Lisäksi on myös järkevä tapa valokuvata asunto ennen sisään muuttamista, ja taas vuokrasuhteen loppuessa. Silloin välttyy monelta ristiriidalta mahdollisesti ja suojaa oman selustansa.

Jos asunto on ollut monella vuokralaisella, kannattaa myös vaihtaa lukkopesä ja sitä kautta uusi avain oveen. Ei ole monesti tietoa montako vuokralaista asunnossa on ollut. Tämä, jos avain ei ole mustapäinen tehdas avain, jota ei voi kopioida joka lukkoseppäliikkeessä. Ei maksa kuin n 60tl eli 15Eur.

Oven saa auki 20sek kuten olen itse lukkosepän nähnyt tekevän. Jos ei käytä varmuuslukkoa kierrettynä kiinni kun poistuu asunnostam jättää varkaalle tilaisuuden. Sama kun tulee sisään portaikkoon kannattaa katsoa, että ulko-ovi menee todella kiinni jälkeesi. Samat asiat pätevät Suomessakin. Suomessa saa vuokralainen kotivakuutuksen mutta Turkissa laki erilainen. Asioita on hyvä huomioida etukäteen. Sama kuin missä vaiheessa saa takuuvuokran pois? Tarkistetaanhan Suomessa asunto ennenkuin vuokravakuus palautetaan. Kalustetuissa asunnoissa on kalusteille kaatunut viiniä tai jotain muuta. On rikottu/mennyt rikki laseja. Kaiken siivoaminen maksaa ja jostain se rahasumma otetaan pois. Loppusiivous ei kata tällaisia vahinkoja missään. Kun asiat on huomioitu kummaltakin puolin voi olla turvallisin mielin vuokralla. Se ei maksa mitään tehdä kysymyslista etukäteen!

Lähde: Riitta Suomi 9.1.2018

EGE FINLANDIYALILAR DERNEĞI