Turkissa on tehty väliaikainen voimassa oleva lakimuutos (İmar barışı)

Turkissa on tehty väliaikainen voimassa oleva lakimuutos (İmar barışı). Se on voimassa 6.6. – 31.10.2018. Lakimuutos koskee laittomasti tehtyjä muutoksia ja lisäyksiä rakennuksiin. Sinun kannattaa ottaa selvää että asuntoosi tehdyt muutokset ovat laillisia ja luvallisia. Ilmoitukset voidaan tehdä internetin kautta (e-devlet).  Sınulla on oltava Turkin kimlik numero ja salasana että pääset järjestelmään. Kannattaa pyytää asiantuntijalta apua että ilmoitukset tulee tehtyä oikein. Voit myös soittaa numeroon 181 ja pyytää apua.

Kun olet tehnyt ilmoituksen niin tehtyjen muutoksien neliömäärän mukaan lupamaksu maksetaan Halk Bankasi, Ziraat Bankasi ja PTT:een Turkissa. Lasku tulee e-devletiin ja puhelin viestinä. Lupa myös tulee e-devletin kautta. Lupamaksu lasketaan asunnon muutoksen neliömäärän arvon maukaan. Se on 3%. Esimerkiksi minä hain luvan kun tein laajennuksen 69 m2.  Maksettava summa oli 2850 ₺ Turkin Liiraa.

Lisää tietoja: imarbarisi.csb.gov.tr

Ali Ergene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.