Suurlähetystö

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ ANKARA
ULKOMINISTERIÖN TIEDOTUKSIA
Ulkoministeriön kriisipäivystys:
UM:n ympärivuorokautinen 24/7 päivystys-keskus. Päivystysnumero hätätapauksissa +358 9 160 55555. Päivystys huolehtii päivystysluonteisten konsulitapausten hoidosta Suomen / UM:n virkapäivystyksen ulkopuolella. Varallaolopäivystykset ( valmiuspäivystys, kriisipäivystys, viestintäpäivystys) jatkavat toistaiseksi entisellään.
UM:n päivystyskeskus fax: +358 9 629 840
Sähköposti: paivystys.um@formin.fi
Suomen kunniakonsulaatti, Izmir
Toimialue: Turkki
Puhelinnumero: +90 232 877 0235
Faksi: +90 232 877 0230
Sähköpostiosoite: mehmetalimolay@mopak.com.tr
Postiosoite:
Honorary Consulate of Finland
Mopak Kagit Karton
Sanayii ve Ticaret A.S.
Kirovasi Mevkii P.K. 10
35170 KEMALPASA/IZMIR TURKEY

Henkilökunta
Mehmet Ali Molay
Kunniakonsuli
KUNNIAKONSULAATIN PALVELUT İZMİRISSÄ
1. Verkkopankkitunnukset jos menevät lukkoon:
Tarvitaan passi ja soitto omaan pankkiin ensin ja soipimus että voi käydä tunnistautumassa kunniakonsulaatissa ja paperi skannataan omaan pankkiin verkkopankkitunnusten avaamiseksi. Toimenpide maksaa 35 Eur tällä hetkellä ja vaatii aina aikavarauksen ja kunniakonsulin allekirjoituksen ja paikallaolon allekirjoittamaan tunnistautuminen.
2. Passin katoaminen
Poliisi-ilmoitus ja 2 valokuvaa. Kunniakonsulaatti voi kirjoittaa hätäpassin Suomeen matkustamista varten. Hätäpassi maksaa 165 Eur. Rajalla näkyy silloin tämä poliisiraportti passin varastamisesta passintarkastuksessa. Kunniakonsulaatti saa luvan ensin ulkoministeriöstä ja sitten Ankarasta hätäpassin antamiseen. varastamisesta passintarkastuksessa.
3. Äänestäminen kunnallisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa kun ne ovat ajankohtaisia.
4. Passin uusiminen
Vaatii aina Ankarassa käynnin kun haluaa uusia passin jos sitä ei tee sähköisesti. Kunniakonsulaatti voi luovuttaa passin

Huom: Odotamme vahvistusta Ankaran Suurlähetystöstä että nämä palvelut saadaan kunniakonsulaatilta.

Passin katoaminen ulkomailla

Jos sinulta katoaa passi ulkomailla, tee siitä heti ilmoitus paikallisella poliisiasemalla. Suomen kansalaisena voit hakea uutta passia minkä tahansa Suomen ulkomaanedustuston passinmyöntöpisteestä. Mikäli Suomella ei ole omaa edustustoa maassa, käänny jonkun toisen EU-maan puoleen hätämatkustusasiakirjan (Emergency Travel Document/ETD) saamiseksi kotimatkaa varten.

Passinmyöntöpisteitä ovat ulkomailla Suomen suurlähetystöt, pääkonsulaatit ja konsulaatit. Kunniakonsulaatit eivät myönnä passeja.
Passinmyöntöpisteitä ovat ulkomailla Suomen suurlähetystöt, pääkonsulaatit ja konsulaatit. Kunniakonsulaatit, kunniapääkonsulaatit ja eräät erityisedustustot eivät myönnä passeja.

Mitä teen jos passini katoaa?

  1. Passin kadottua tee välittömästi rikos- tai katoamisilmoitus lähimmälle poliisiasemalle. Useissa maissa on erityisiä turistipoliiseja, jotka ottavat ilmoituksia vastaan.
  2. Pyydä ilmoituksesta tai mahdollisesta tutkintapöytäkirjasta itsellesi kopio. Ilmoitus tai tutkintapöytäkirja on tarpeen myöhemmin haettaessa uutta passia ja mahdollista vakuutuskorvausta tai jos ilmenee, että kadonnutta passia käytetään väärin. Suomen viranomaiset eivät tee virallisia passien katoamisilmoituksia puhelimitse saatujen ilmoitusten perusteella.

Entä jos kadonnut passini löydetään?

Mikäli kadonneet viralliset asiakirjasi löytyvät myöhemmin, paikallinen viranomainen toimittaa ne yleensä suurlähetystölle.

Huomaa, että kun passi on ilmoitettu anastetuksi tai kadonneeksi Suomen viranomaisille, sitä ei voi ottaa enää uudelleen käyttöön.

Suurlähetystö lähettää kuitenkin löytyneet asiakirjat Suomeen asiakirjat myöntäneelle viranomaiselle tai niiden haltijan asuinpaikkakunnan poliisille.

Lähde: Ulkoministeriö